Egy élő rocker közösség

Rock Lyuk Szigetszentmiklós

Miért nem jönnek a koncertemre?

avagy mit tegyél, hogy híres legyél...

2015. január 13. - RockLyukSzigetszentmiklós

Nem motivációs posztot szándékozom most írni, mert mindenkinek a könyökén jön ki, hogy a siker titka nem más, mint 

a kitartó munka. Az alázat. A sok gyakorlás. Bla bla bla

Persze ezek is igazak! De sajnos ez még nem elég ahhoz, hogy sikeres legyél!

Ahhoz, hogy egy zenész sikeres legyen el kell juttatnia a zenéjét a hallgatósághoz. És ez nem merül ki abban, hogy elmész koncertezni sok helyre, mert sajnos ha nem ismernek a koncertedre kevesen fognak elmenni. Ez egy ördögi kör, amit ráadásul számos nehezítő tényező vesz körül.

A jó bornak nem KELL cégér!

Felejtsd el ezt az ősi baromságot, amit már hatszázhatvanhatszor kifacsartak az elmúlt évszázadok során. Most lehet, hogy nem leszek népszerű, de az a helyzet, hogy ilyet zenére azok mondanak jellemzően, akik jó zenészek (voltak), csak elfelejtették reklámozni a zenéjüket, önmagukat és emiatt belefásultak az egészbe. Ők azok, akik a rádiókat, a médiát, a Tankcsapdát (meg itt most felsorolhatnám az összes mainstream zenekart), a sorsot és a klubokat hibáztatják a saját sikertelenségükért. 

Tény: a jó bornak ma kell cégér, ráadásul jobb és több mint az átlagosnak. Mert a végén egy átlagos sikeresebb lesz a jobb cégér miatt! AZAZ: igenis szükséged van arra, hogy reklámozd magad!

A jó zene egy szál, szakadt gitáron is jó zene... csak nem elég!

Az első feladatod, hogy megtanuld ezt az egész zenélés dolgot három részre osztani! Igen, sajnos másképp nem megy, csak úgy, ha ha ezt a dolgot egyszerűen elfogadod. Lázadhatsz is ellene, de tök felesleges!

Tehát a három kategória:

  1. van a dal. Ahhoz elég egy rozoga gitár! Ahhoz elég a szíved és a lelked. Ahhoz elég a kreativitásod. Ahhoz elég vagy te és a zenekar. Ez mindennek az alapja: jót csinálni, jól, a hozzád illő műfajban. A rossz hír az, hogy a zeneiparnak ez csupán legfeljebb a 10%-a. Nem itt ér véget a dolog és nem itt kezdődik a siker. 
  2. van a felvétel. Ha egy szál gitárral belerecsegsz valami ezeréves mikrofonba és ezt valahogy rögzíted, akkor bizony ne csodálkozz, ha sokan nem értik meg a zenéd. Az a helyzet, hogy a nagy, híres zenekarok (stúdiók) magasra tették a lécet! Sajnos szükséged van egy - legalább közepesen - profi felvételre ahhoz, hogy bármerre is menni tudj! Érthető, a zene stílusától függően letisztult, átgondolt, jól hangszerelt felvételt kell csinálnod. És bizony elsőre nehezebb lesz.
  3. van a reklám. Hiába költöttél akár milliókat a cuccra, a felvételre és az egészre, ha nem mondod el senkinek. El kell kezdeni dolgozni: plakátok, cikkek, blog, youtube, és még sorolhatnánk... Be kell jutnod magazinokhoz (MetalHammer, RockÉlet... stb), zenei oldalakra (HardRock.hu, RockVilág...), el kell jutnod ismertebb zenészek közönségeihez. Enélkül NEM fog sikerülni!

Ha ezekkel nem értesz egyet: nem leszel sikeres! 

A Rock Lyuk Szigetszentmiklós blogján új sorozatot indítunk 2015-ben: segíteni próbálunk zenészeknek, hogy sikeresebbé válljanak! 
Ha van zenész ismerősöd: oszd meg vele a cikket!

13323552_xxl.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rocklyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr577070127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása